Yeni Ücretsiz Yüksek Kaliteli Fontlar


Yazı fontları tasarımlarımızın en önemli noktasını oluşturuyor. Bu yüzden göz hoş gelen ve aynı zamanda abartılmamış iyi okunaklı yazı fontları çoğu zaman ciddi miktarlarda fiyatlara satılmakta. Bu yazımda sizlere hem okunaklı hemde göze hoş gelen 30 adet ücretsiz yazı fontunu sunuyorum. Yazı fontlarının bazıları kişisel olarak kullanmaya müsait bazılarıda kurumsal tasarımlarda kullanmaktan keyif alacağınız fontlar.

Yeni Ücretsiz Yüksek Kaliteli Fontlar


Piron
  Piron (85,4 KiB, 2.017 hits)
Piron çok iyi bir görüntü veya metin kullanımına uygun son derece okunaklı yazı fontu: Web, baskı (özellikle dergi), broşür, logo, afiş, el ilanları, hareketli grafiklerde keyif alarak kullanabilirsiniz. Font normal ve italik olarak iki tiptedir. Tasarımcıları; Alexander Nedelev ve Veronika Slavova. Open Type formatına olan bu fontun kullanımı ticari mecralar dahil ücretsizdir.

St Ryde Normal
  St Ryde (570,5 KiB, 2.076 hits)
St Ryde bir sans-serif olup, normal ağırlık içinde mükemmel işler çıkarabileceğiniz çok rahat ve keyifli bir yazı fontudur. Bütün aile bu yüzden aralarından seçim yapabileceğiniz, eşleme italik dahil 5 ağırlıkları geliyor, ışık, normal, orta ince ve kalın. Düzenli ücretsiz indirebilirsiniz. St Ryde çok, küçük harf, astar, orantılı ve tabular rakamlar artı küçük büyük harfler rakamlar da dahil olmak üzere karakter, geniş bir yelpazesine sahiptir. Sascha Timplan tarafından hazırlanmıştır. OpenType biçiminde kullanılabilir.

Nobile
  Nobile (111,9 KiB, 1.162 hits)
Font genellikle baskı için tasarlanmış yazı bulunan ayırt edici bir görünüm kaybetmeden dijital ekranlar ve avuçiçi cihazlar üzerinde çalışmak üzere tasarlanmıştır. Burada amaç, iyi fonksiyon verecek bir yazı tasarım olmuş ama aynı zamanda iyi bir görünüm, ekranda iyi okunabilirlik var, daha büyük ekran boyutları değil, aynı zamanda aşağı doğru küçük metin boyutları için de çok ideal. Nobile Font ailesi dört farklı ağırlıkta (kalın, italik düzenli ve kalın italik) geliyor.

Mr Jones
  Mr Jones (54,0 KiB, 1.406 hits)
Mr Jones aslında bir sans ve bir başlık oluşan baskı tasarımı için bir aile olarak tasarlanmıştı. The lowercase forms are wide for legibility at small sizes, while the caps are narrower to save space and keep an even balance of negative space when used in body copy. kapaklar yerden tasarruf etmek ve saklamak negatif alanı daha da dengesi vücut kopya kullanıldığında dar ise küçük formları, küçük boyutlarda okunabilirlik için geniş. The overall widths of certain characters have been adjusted to almost extremes to keep an even balance of white space around each letter. Bazı karakterlerin genel genişlikleri her harf etrafında beyaz bir bile dengesini korumak için neredeyse aşırı ayarlanmıştır. The font works well in body copy but will need decreased tracking in larger settings. Font ancak vücut kopya iyi çalışır büyük ayarları izleme azaldı gerekir. It comes with proportional, old-style and tabular figures and discretionary ligatures. Bu, eski tarz orantılı ve rakamlar tabular ve ihtiyari bitişik harfler ile geliyor.

St Marie
  St Marie (739,2 KiB, 1.273 hits)
St Marie online uygulamaları ve baskı için tasarlanmış zengin bir tür font ailesidir. Bu sürüm ile, Yükleme paketi biçimleri OTF, WOFF, EOT ve SVG ağırlıkları yanı sıra bir @ font-face kiti içerir.

Code
  Code (25,6 KiB, 1.588 hits)
Web, baskı, hareketli grafik, t-shirt, poster, Logotype: Bu sağlam ama eğlenceli küçük font, grafik tasarım çalışmalarınızda size zevkli ve farklı tasarımlar yapmanızda çok yardımcı olacaktır. Font 192 karakter ve iki ağırlık (normal ve kalın) içeren ve PC veya Mac’te de rahatlıkla kullanabileceğiniz OTF formatındadır.

VAL Stencil
  Val Stencil (193,3 KiB, 989 hits)
Küçük harfleri sol yaslı, büyük harfleride sağa yaslı olarak gelen bu font ile benzersiz yazı başlıkları atabilirsiniz. Bu benzersiz yazı, başlıklarınıza özgünlük ve dinamizm verecektir. OTF formatında olan bu fontu Svetoslav Simov hazırlanmıştır.

AkaDora
  akaDora (49,2 KiB, 1.573 hits)
AkaDora geniş karakter desteği ile oldukça basit bir script font. Daniel Milligan James tarafından hazırlanmıştır.

Arkus
  Arcus (459,4 KiB, 1.224 hits)
Arkus yuvarlak hatları ile geometrik bir fonttur. Bu font ile kurumsal başlıklarda, logo tasarımlarında ve kartvizitlerde kullanmaktak büyük keyif alacaksınız. Normal metin yazılarında aynı keyfi alamayabilirsiniz.

Crimson Text
  Crimson (467,7 KiB, 984 hits)
Crimson ile yazılmış romanınızı şöminenizin yanında loş ışıkta arkanıza yaslanıp okumaktan büyük keyif alacaksınız. Uzun metinler için geliştirilmiş hatta halen geliştirilmeye devam eden Crimson Text fontu size klasik Times New Roman yada Palatino Linotype’i aratmayacak kalitedir.

Acid
  Acid (64,7 KiB, 872 hits)
Asit Stephan Baum tarafından tasarlanmış özel logolar ve başlıklarınızda kullanabilirsiniz. Yazı tipi, 103 karakterin bulunduğu altı ağırlıklarta (normal, normal italik, orta, orta, kalın italik ve kalın italik) gelir ve geliştirilmeye devam edilmektedir.

Real Origami
  Real Origami (48,6 KiB, 738 hits)
Japon sanatçı Taichiro Hasegawa tarafından bir origami alfabesi tabanlı yazı fontudur. Bu fontla birçok farklı özgün ve eğlenceli yazı başlıkları yazabilirsiniz.

Quadranta
  Quadranta (32,5 KiB, 1.315 hits)
Tasarımcısına göre, bu font tasarımı kadrandaki yaylar ile başladı. Quadranta logo tasarımları ve hareketli başlıklara uyabilecek bir fonttur. Kişisel ve ticari kullanımlara hak tanınmıştır. Darim Kim tarafından hazırlanmıştır.

Bolonez Fantasia
  Balonez Fantasia (409,3 KiB, 1.690 hits)
Yuvarlak köşeleri ile ayırt edici ve eylenceli bir fonttur. Broşür, dergi ve t-shirt tasaroöşaro için çok uygun olabilir. Thiago Calza tarafından hazırlanmıştır. Serbestçe kişisel ve ticari iş için kullanılabilir.

Jucie
  Juice (88,2 KiB, 1.157 hits)
Jucie, modern ve dinamik sans-serif font ailesindendir. Font altı ağırlıkta (italik ışık, düzenli kalın, italik ışık ve kalın italik) ve her biri 161 karakter içerir. Dhany Arliyanti tarafından hazırlanmıştır.

Geomancy Typeface
  geomancy.zip (30,1 KiB, 858 hits)
Geomancy Typeface Fransız ve Amerikan retrosunu geometrik bir biçimde yansıtır. Özellikle renkli afişlerinizde kullanmaktan büyük keyif alabilirsiniz. İnce ve kalın olmak üzere iki ağırlıktadır.

Prociono
  Prociono (55,2 KiB, 798 hits)
Prociono romanlarınızı değişik ve okunaklı bir yazı biçimi ile sunmak isteyenler için kaçırılmayacak yazı tipidir.

Edelsan
  edelsans.zip (22,6 KiB, 829 hits)
Edelsans köşeleri çoğunlukla yuvarlak tipteki karakterleri ile ekran için asil bir geometrik yazı tipi olarak dizayn edilmiştir. Ticari olmayan kullanımlar için ücretsizdir.

Neu Eichmass
  neu-eichmass.zip (15,7 KiB, 850 hits)
Neu Eichmass, borşür ve kartvizitlerinizde kullanabileceğiniz çok hoş bir font. Almanca olan bu font, almanca dilindeki ç, ö, ü gibi Türkçe karakterleri sayesinde karakter sorunu yaşamadan rahatlıkla kullanmanıza olanak sağlar.

Ingleby Font
  ingleby.zip (227,0 KiB, 930 hits)
Güzel, ince, dikkatli ve antik bulgular içeren bu font ince, kalın, italik ve kalın italik olmak üzere David Engelby tarafından dört farklı ağırlıkta tasarlanmıştır.

Ibarra Real
  ibarra-real.zip (170,8 KiB, 779 hits)
Ibarra Real İber-Amerikan karakterini içeren kamu fontudur. 1780 yılında Joaquín Ibarra tarafından oluşturulan özel İspanyol kültürünü baz alan bu font yeniden üzenlenerek ücretsiz kullanıma sunuldu. Windows, Mac ve Linux’te kullanılabilir.

Oblik Serif Bold
  oblik-serif-bold.zip (150,5 KiB, 819 hits)
Oblik Serif Bold canlı ve eğlenceli kıvrımları ile sofistike çağdaş bir font tipidir. Yazı başlıkları ve posterler için büyük bir uyum içinde kullanabilirsiniz. İnce olan fontu ile uzun metinlerde de keyifle kullanabilirsiniz. Geniş karakter desteği bulunan bu font OpenType formatindadır.

Paranoid
  paranoid.zip (8,0 KiB, 740 hits)
Paranoid işbirliği ile Simon Carrasco, John Stuart ve Kevin Yeun Takımı Lo tarafından tasarlanan deneysel bir yazı fontudur. Cesur başlıklarınızda yada 80′lerin dans partilerini andıran afişlerinizde çok keyif alarak kullanabileceğiniz bir fonttur. Ticari amaçla kullanmak için kullanmadan önce tasarımcıları irtibata geçiniz.

01.BASE
  01-base.zip (3,3 KiB, 607 hits)
Bu ücretsiz, kalın ve deneysel font Lange De tarafından tasarlanmıştır. T-shirt ve posterlerinizde cesur ifadeleri bu fontla yazmaktan büyük keyif alacaksınız.

Notice 1 – Ambalaj Sembolleri
  notice-1-packaging-symbols.zip (14,9 KiB, 802 hits)
Çeşitli hava, paketleme ve kullanım simgeleri ile semboller fontu.

Notice 2 – Yön Sembolleri
  notice-2-navigation-symbols.zip (15,6 KiB, 643 hits)
Toplu taşıma, araç ve uçuş navigasyon için sembolleri içeren bir fonttur.

Notice 3 – Kumaş Sembolleri
  notice-3-cloth-symbols.zip (10,5 KiB, 631 hits)
Bu font giyim endüstrisi için semboller içermektedir. Font ve OpenType olarak iki formatta mevcuttur. Rus stüdyo Otlab tarafından tasarlanmıştır.

Glyphyx
  glyphyx.zip (21,2 KiB, 620 hits)
Seyahatlerinizde sık sık karşılaşabileceğiniz yön, benzin, yemek, acil yardım gibi gerekli sembolleri içeren bu fontu bilgisayarınızda muhakkak bulundurmalısınız. Her an lazım olabilir.

Free Symbol Signs Collection
  free-symbol-signs-collection.zip (11,2 KiB, 611 hits)
Birçok yerde kullanabileceğiniz 50 ortak sembolü içeren yazı fontudur.

Rally Character
  rally-character-set.zip (186,2 KiB, 734 hits)
Zaman, tamirat, yarışlarda kullanabileceğiniz temel işaretleri içeren bir fonttur.
Bu fontların tamamı ücretsizdir. Dilediğiniz gibi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Yalnız para karşılığı satılamaz.

Benzer Aramalar: Yeni Ücretsiz Yüksek Kaliteli Fontlar, Font, Download,
Bu yazıyı paylaş. Facebook +Google Twitter Digg Reddit
Back to top